Vägari

Biokool op industriële schaal

In Vägari, Estland, is sinds 2020 een biokolencentrale in gebruik op basis van de C-Vertr V-technologie van Perpetual Next. In de fabriek zullen in totaal acht tot tien reactoren worden geïnstalleerd die 160 kiloton biocoal per jaar kunnen produceren.

Meer details over Vägari

Onze fabriek in Vägari is de eerste fabriek ter wereld die op industriële schaal biokool produceert door cabonisatie. De innovatieve fabriek, gelegen in het centrum van Estland, maakt gebruik van onze gepatenteerde carbonisatietechnologie en produceerde in mei 2021 de eerste hoogwaardige Perpetual Carbon. In totaal zullen er acht carbonisatiereactoren in de fabriek worden geïnstalleerd.

In Vägari gebruiken we hout uit duurzame bosbouw. Dit is hout van lage kwaliteit dat niet kan worden gebruikt voor de productie van producten. Vägari volgt strikte voorschriften om ervoor te zorgen dat laagwaardig afval wordt gebruikt. 

De koolstof kent vele toepassingen: biocoal, gassification, kunstmest, maar ook als grondstof voor biobrandstoffen, farmaceutica en bioplastics. De biocoal heeft vergelijkbare eigenschappen als fossiele steenkool en kan dienen als substituut voor van fossiele afhankelijke productie-industrieën zoals staal, cement, beton en de bouw.

Het Production center