START MINING CARBON CREDITS Meer

Parenco Hout

De pragmatische schakel tussen boseigenaren, bosbeheerders en de houtverwerkende industrie

Parenco Hout handelt in uiteenlopende soorten rondhout voor onder meer zagerijen, de spaanplaat-, MDF-, OSB-, fineer- en papierindustrie. Daarnaast is Parenco Hout ook leverancier van biogrondstoffen in de keten van Perpetual Next. Bij de verwerking van hout ontstaat veel restafval. Slechts dát afval, dat geen ander nuttig doel meer kan dienen, wordt door Perpetual Next bestempeld als biogrondstof en wordt weer opgewaardeerd tot een zo hoogwaardig mogelijk product of grondstof. Parenco Hout is ook de schakel tussen handelaren in tuinafval- en landschapsonderhoudresten en afnemers van biogrondstoffen.

Maximale zorg voor flora, fauna en milieu

Perpetual Next stelt zeer hoge eisen aan bosbeheer en biogrondstoffen. Daarom committeert Parenco Hout zich aan de strengste certificaten en wordt gecontroleerd door (inter-) nationale overheden, instellingen en stichtingen als het gaat om bosbeheer en onderhoud. Het hout gaat direct vanuit het bos naar de afnemer. Geen tussenstadia, geen opslag of overslag, maar gewoon de kortste route naar de eindverbruiker.
Bovendien heeft het bedrijf een bosexploitatie-methode ontwikkeld en laten patenteren onder de naam Eco-Harvest, waarbij maximale zorg voor milieu, flora en fauna is gegarandeerd.