Hoeveel afval eet jij bij elkaar?

Meer dan je denkt...

We produceren in Europa ieder jaar 120 miljard kilo voedsel dat niet wordt opgegeten. Door productieproblemen, beperkte houdbaarheid van producten of simpelweg omdat we het thuis hebben weggegooid.

Slechts een kwart van al dit voedselafval in Europa wordt effectief hergebruikt. Perpetual Next benut de kans om, samen met haar collega’s in de markt, de resterende 90 miljard kilo voedselafval een hoogwaardige bestemming te geven. Dit doen we door er met de beste technologieën nieuwe producten van te maken in onze Europese productiefaciliteiten.

Nummer 1 in Europa

Met 94,5 miljard euro in 2019 is Nederland de grootste landbouwproducent en -exporteur van Europa en de tweede grootste van de wereld. Daarmee produceren wij naast mooie producten ook veel organische afvalstromen. Dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Perpetual Next gaat deze leidende rol uitbreiden vanuit Nederland door onbenutte organische afvalstromen om te zetten naar hoogwaardige producten. Het is niet alleen een kans voor Nederland en Europa, we gaan ook meteen onnodige import of het gebruik van fossiele grondstoffen tegen.

Wij hebben vanuit Nederland een verantwoordelijkheid.

Martijn van Rheenen, CEO Perpetual Next

Een oneindige missie

Geen verspilling van organisch afval in Europa, door alle organische afval- en reststromen een hoogwaardige bestemming te geven. Dit is een onderdeel van de oneindige missie van Perpetual Next.

Waarom? Omdat we bijdragen aan de transitie naar het verantwoorder benutten van de bovengrondse grondstoffen. Het voorkomen van vervuiling en verspilling is daarbij essentieel.