STX GROUP EN PERPETUAL NEXT WERKEN SAMEN OM BIOGENE CO₂ TE ONTWIKKELEN EN OP DE MARKT TE BRENGEN EN DE ENERGIETRANSITIE TE ONDERSTEUNEN

6 februari 2024

STX Group en Perpetual Next werken samen om biogene co₂ te ontwikkelen en op de markt te brengen en de energietransitie te ondersteunen

  • STX Group en Perpetual Next Conversions gaan een strategische alliantie aan om biogene CO₂-oplossingen te bevorderen en duurzaamheid op lange termijn te verbeteren door bij te dragen aan de energietransitie in Europa
  • STX Group gaat het op de markt brengen van de vloeibare CO₂ dat Perpetual Next Conversions afvangt ondersteunen, waarmee toegang wordt geboden tot downstream-mogelijkheden in verschillende markten.
  • De strategie van STX Group en Perpetual Next is gericht op circulariteit en vooruitgang op het gebied van e-brandstoffen en het steeds dynamischer wordende landschap van de zogenaamde ‘carbon capture utilization and storage (CCUS)’, oftewel het gebruik en de opslag van koolstofafvang (CCUS)

AMSTERDAM (6 februari 2024) – STX Group, wereldwijd in de handel in ecologische grondstoffen en klimaatfinanciering, heeft vandaag een samenwerking aangekondigd met Perpetual Next Conversions, een Nederlandse ontwikkelaar en exploitant van productiefaciliteiten voor biomethaan. De samenwerking heeft tot doel de mogelijkheden voor afgevangen en vloeibaar gemaakt biogeen CO₂ binnen Europa te ontwikkelen en uit te bouwen. Deze samenwerking markeert een belangrijke stap in de richting van oplossingen voor het gebruik en de opslag van koolstof afvang (CCUS), zoals de productie van e-brandstoffen en alternatieve CO₂-gebruiksroutes.

Organische afvalstromen worden gebruikt om biogeen CO₂ te extraheren en te vermarkten voor toepassing in industriële processen en daarmee duurzaamheid op lange termijn te maximaliseren en bij te dragen aan de Europese doelstellingen voor het koolstofarm maken van de economie. De samenwerking richt zich in eerste instantie op de Benelux-regio en zal naar verwachting worden uitgebreid naar het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en Oost-Europa.

STX Group opent de weg naar de handel voor duurzame commodities en krijgt toegang tot downstream-kansen in verschillende markten, waardoor haar aanwezigheid en impact worden vergroot. STX Group gaat het op de markt brengen van de vloeibare CO₂ dat Perpetual Next Conversions afvangt ondersteunen, waarmee toegang wordt geboden tot downstream-mogelijkheden in verschillende markten.

"We zijn verheugd om bij te dragen aan de ontwikkeling van een omvangrijke waardepropositie in de opkomende bio-CO₂ markt en de ontwikkeling van de CCUS-ruimte", aldus Sead Keric, Managing Partner van Renewable Gas bij STX Group. “Onze samenwerking met Perpetual Next sluit aan bij onze visie voor een groenere toekomst, waarbij we onze expertise op het gebied van duurzaamheidsmarkten en infrastructuur benutten om innovatieve oplossingen te stimuleren en de impact te maximaliseren.”

“Als belangrijke promotor van duurzaamheid en innovatie in de waardeketen van hernieuwbaar gas is Perpetual Next Conversions het best gepositioneerd om nieuwe retailmogelijkheden voor het productieportfolio van biomethaanfabrieken te versterken, waardoor circulariteit en de hoogst mogelijke efficiëntie worden bevorderd. We delen met STX Group een gemeenschappelijk belang in het ontwikkelen van de CCUS-waardeketen, waarbij we samenwerken met sectoren als de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, de chemie en de landbouw, terwijl we de productie van synthetische e-brandstoffen bevorderen”, aldus Jurre Hijman, CCO bij Perpetual Next Conversions.

Over STX-groep

STX Group is een toonaangevende mondiale handelaar in milieugrondstoffen en leverancier van klimaatoplossingen. Al meer dan 25 jaar lopen STX-teams voorop in de mondiale transitie naar een koolstofarme economie. Door gebruik te maken van onze jarenlange expertise op het gebied van het nauwkeurig beprijzen van vervuiling en emissies, draagt het bij aan het cultiveren van vertrouwen in markt gebaseerde oplossingen voor de koolstofarme economie.

Via het aanbod van handels- en bedrijfsklimaatoplossingen van STX Group stroomt kapitaal naar duizenden projecten die de wereld een groenere plek maken, terwijl bedrijven de gecertificeerde bewijzen krijgen van hun bijdragen aan de vooruitgang op milieugebied.

Het wereldwijde team van STX, met het hoofdkantoor in Amsterdam en kantoren in 13 landen over de hele wereld, bestaat uit meer dan 500 medewerkers van meer dan 60 nationaliteiten, inclusief Vertis en Strive.