Nieuws

By using forest residues while securing biodiversity, 5.6 gigatons CO2 can be avoided.

13 maart 2023

The science is clear. Sustainably managed forests and clever used forest products have a better impact on climate than leaving the forest alone. By using forest residues while securing biodiversity, an amount of 5.6 gigatons CO2 until 2050 can be avoided in Europe. This is the result of a study by Professor Hubert Röder.

Biomassa statement

7 september 2022

Biomassa is er in vele vormen, en kan op verschillende manieren worden gebruikt. Een goed voorbeeld is wanneer hout wordt gebruikt voor de bouw van meubels en huizen, en de koolstof die bomen opslaan uit de atmosfeer wordt vastgelegd in producten die tientallen jaren mee kunnen.

BNR Koplopers: De kansrijke alternatieven voor Russisch gas

27 juni 2022

BNR Nieuwsradio Koplopers bespreekt in aflevering #45 de kansrijke, duurzame alternatieven voor Russisch gas. Met aan het woord ook CEO Niels Wage. Hij legt uit wat de verschillende technologieën van Perpetual Next kunnen betekenen in onze weg naar energie-onafhankelijkheid.

BNR Zakendoen: CEO Niels Wage over Perpetual Carbon

20 juni 2022

Op 20 juni 2022 was CEO Niels Wage te gast bij BNR Zakendoen, naar aanleiding van de Series A investeringsronde. Niels vertelde uitgebreid over de groeiplannen van Perpetual Next en de urgentie daarvan met het oog op het (geopolitieke) klimaat.

In het FD: “Perpetual Next haalt €420 mln op bij investeerders”

15 juni 2022

In het FD: Perpetual Next wil wil industriële ondernemingen verleiden hun productieproces te vergroenen. Deze missie slaat aan bij investeerders. Extern is er €320 miljoen opgehaald. Grootaandeelhouder Momentum Capital investeert ook €100 miljoen. 

Persbericht: Perpetual Next haalt 320 miljoen euro aan nieuw kapitaal op in Serie A-financieringsronde

15 juni 2022

Perpetual Next heeft in een Series A-financieringsronde €320 miljoen aan nieuw aandelenkapitaal verworven. Het bedrijf zal het kapitaal gebruiken voor technologieacquisities en projecten gericht op carbon removal.

Perpetual Next deelnemer in de XPRIZE Carbon Removal competitie

13 april 2022

Perpetual Next kondigt met trots aan dat het een geverifieerde deelnemer is aan de XPRIZE Carbon Removal competitie ter waarde van 100 miljoen dollar. We zijn verheugd dat we een van de 1.133 teams zijn die voor de wedstrijd zijn geregistreerd.

Perpetual Next heeft overname OMR Moerdijk afgerond

5 april 2022

Op weg naar een circulaire economie in 2050 zorgt Perpetual Next ervoor dat organisch materiaal nooit meer afval wordt. We hebben onze portfolio van conversietechnologieën uitgebreid met OMR (Organic Material Recycling) Moerdijk, een recycle installatie, waarmee we voedselafval (zoals producten over de houdbaarheidsdatum en keukenafval) kunnen opwaarderen naar biogas en grondstoffen.

Persbericht: ArcelorMittal Gent zet volgende stap naar koolstofneutraal staal door gebruik van circulaire koolstof van Perpetual Next

3 april 2022

ArcelorMittal Gent heeft een belangrijke stap genomen in haar verduurzamingsbeleid met de keuze voor hoogwaardige hernieuwbare koolstof als grondstof voor haar staalproductieproces. Voor het produceren van staal werd tot op heden met name fossiele steenkool ingezet, onder andere voor het onttrekken van ijzer uit ijzererts

niels wage perpetual next

“Het groene gasproject dat een belangrijke speler wil worden in de race naar Europese energieonafhankelijkheid”

2 april 2022

In het FD: “Producent van groene koolstof zint op beursgang in Amsterdam”

2 maart 2022

De Nederlandse producent van biologische koolstof Perpetual Next wil over drie jaar een notering aan de Amsterdamse beurs. Het bedrijf heeft daartoe de Amerikaanse zakenbank Jefferies in de arm genomen. Dat meldt het aan het FD.

Joint venture tussen Perpetual Next en Gasunie: nieuwe fabriek voor groen gas in Delfzijl

10 februari 2022

• Partnership waarin Perpetual Next de productie verzorgt van syngas, groengas
• Gasunie verzorgt distributie – lokaal en via landelijk netwerk
• Op basis van torrefactie van organische rest- en afvalstromen, geen fossiele bronnen
• Te bouwen fabriek in chemiecluster Delfzijl – in 2024 in bedrijf