Over ons

Wij zijn Perpetual Next

Wij vinden dat organisch afval geen afval meer moet zijn.  Met onze 135 medewerkers en zes eigen productiefaciliteiten werken we dagelijks aan het converteren van organisch afval naar hernieuwbare grondstoffen, energie en haffabrikaten die fossiele producten kan vervangen.

Perpetual Next is georganiseerd in drie business units (BU’s) met elk hun eigen specialismes, toegewijde teams en hun eigen strategische partners en klanten.

Bio-conversions - Onze Bio-conversions business unit richt zich op het ontwikkelen en aankopen van bedrijven waar laagwaardige organische restmaterialen naar duurzame producten en/of half fabrikaten worden omgezet, zoals warmte, elektriciteit, biogas, vloeibare C02 groengas en meststoffen. We werken met een grote variëteit aan restmateriaal waaronder snoei- en tuinafval, maar ook uit de voedselverwerkende industrie. We gebruiken hiervoor verschillende bestaande technologieën die we geoptimaliseerd hebben.

Biocarbon – Onze Biocarbon business unit produceert renewable carbon uit bio-reststoffen zoals bosbouw residuen, sloophout, enz. Een technologie welke we hebben geperfectioneerd in onze unieke carbon converter technologie: C-Vertr. Dit is een proces van thermochemische conversie van organisch afval in een zuurstof-arme omgeving.

Developments - onze business unit Developments richt zich voornamelijk op vergassing van hernieuwbare koolstof en/of lokale agri-reststromen . Vanuit vergassing ontstaat Syngas welke de basis kan vormen voor producten uit de chemische industrie. Door middel van nageschakelde techniek kan het syngas ook worden omgezet voor producten voor de scheepvaart en utiliteit zoals methanol, waterstof en groengas.

Onze visie

Een groeiende wereldbevolking, industriële groei en consumptiedrang hebben een enorme druk gelegd op de beschikbaarheid van fossiele grondstoffen. Tegelijkertijd worden wereldwijd enorme hoeveelheden afval geproduceerd, gedumpt of gestort. Onze planeet warmt op en het klimaat verandert, met alle gevolgen van dien.

Wij bouwen, bezitten en opereren productiefaciliteiten waar we koolstof en gas terugwinnen uit organisch afval. Met onze technologieën helpen we industrieën over de hele wereld om fossiel vrij en circulair te produceren.

Waste is only waste if we waste it

Will.i.am

Onze missie

Perpetual Next zet zich in om 1 gigaton CO₂ uit de atmosfeer te verwijderen vóór 2050. De nadruk van de technologie en toepassing ligt op vermijding van fossiele gas & koolstof en carbon removal: het onttrekken van CO₂ uit de atmosfeer en het opslaan van koolstof in producten die anders in de atmosfeer zou belanden. Zo helpen we in onze gezamenlijke reis naar een CO₂-neutraal 2050.

If we take care of nature, nature will take care of us.

Sir David Attenborough - Bioloog en televisiemaker

Ons team

Momenteel werken er meer dan 135 mensen bij Perpetual Next in vijf verschillende landen. De operationele sites bevinden zich in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België en Estland. Het kantoor is gevestigd in Amsterdam.

Hester Schimmel

Hester Schimmel

COO Conversions

Ruim 15 jaar ervaring in de zware industrie. Voorheen Tata Steel en consultant werkzaam voor o.a. Boskalis en Damen scheepswerven. MSc in Bewegingswetenschappen (Vu Amsterdam) en BSc in Arbeidsgezondheid.

Robin Vergeer

Robin Vergeer

Head of Finance

Robin is een finance professional met een sterke accounting achtergrond van 10+ jaar bij gerenommeerde kantoren als KPMG, BDO. Robin heeft MSc van Nyenrode Business University.

Erik Huis

Erik Huis

Chairman of the Board & CEO Biocarbon

Medeoprichter en bestuursvoorzitter van Perpetual Next. Uitgebreid trackrecord in grootschalige petrochemische conversie-industrieën in CCO- en CEO-posities met P/L-verantwoordelijkheid. Internationale werkervaring bij Shell participations en General Electric, en als ondernemer in de sector sinds 1996. MBA op de Temple University, USA.

Rene Buwalda

Rene Buwalda

CEO Conversions & Developments

BSc in werktuigbouwkunde. Ontwikkelde, ontwierp en beheerde meer dan 100 complexe productiefaciliteiten over de hele wereld gedurende een periode van meer dan 25 jaar. Eerdere werkervaring bij Eneco (nutsbedrijven) en ABB (energieopwekking) met specialisatie in biomassacentrales.

Jurre Hijman

Jurre Hijman

CCO Conversions

Ondernemer en ervaren Senior Executive binnen toonaangevende commodity bedrijven. Track record in strategie, innovatie, supply chain, trading & risicomanagement.

Martijn Dekker

Martijn Dekker

CTO Perpetual Next BV

Doctoraat in de natuurkunde. Philips Onderzoek: Displays, grootschalige simulaties, EUV Lithografie, Blu-Ray, herschrijfbare disk. Technisch Management: LG, Philips Displays, Philips Lifestyle. Start-ups en opschaling: LED-start-ups Lemnis, Carus en Seaborough. Uitvinder met vele patenten op zijn naam en auteur van wetenschappelijke publicaties en congresbijdragen.

Hidde Draper

Hidde Draper

CCO Biocarbon

Master of Science (MSc), Offshore & Dredging Engineering. 10 jaar internationale ervaring bij ExxonMobil en Perpetual Next. Bij Perpetual Next wereldwijd verantwoordelijk voor business development en bij Exxonmobil in verschillende functies van engineering tot supply chain optimalisatie.

Alexandra De Bruijn

Alexandra De Bruijn

Group Head of Treasury

Meer dan 20 jaar ervaring in financiering van de energiesector. Kapitaal opgehaald voor een grote verscheidenheid aan kapitaalintensieve projecten inclusief vier Noordse obligaties. Ervaring opgedaan bij Vodafone, SNS Bank en Bluewater Energy Services.