Over ons

Wij zijn Perpetual Next

Wij zijn Perpetual Next. Een klimaattechnologiebedrijf. Met onze 135 medewerkers en 6 eigen productiefaciliteiten werken we dagelijks aan en met oplossingen waarmee we klimaatverandering tegengaan.

Perpetual Next is georganiseerd in drie business units (BU’s) met elk hun eigen specialismes, toegewijde teams en hun eigen strategische partners en klanten.

Bio-conversions -  Onze Bio-conversions business unit richt zich op het ontwikkelen en aankopen van bedrijven waar laagwaardige organische restmaterialen naar duurzame producten en/of half fabrikaten worden omgezet, zoals warmte, elektriciteit, biogas, vloeibare C02 groengas en meststoffen. We werken met een grote variëteit aan restmateriaal waaronder snoei- en tuinafval, maar ook uit de voedselverwerkende industrie. We gebruiken hiervoor verschillende bestaande technologieën die we geoptimaliseerd hebben.

Biocarbon – Onze Biocarbon business unit produceert renewable carbon uit bio-reststoffen zoals bosbouw residuen, sloophout, enz. Een technologie welke we hebben geperfectioneerd in onze unieke carbon converter technologie: C-Vertr. Dit is een proces van thermochemische conversie van organisch afval in een zuurstof-arme omgeving.

Developments - onze business unit Developments richt zich voornamelijk op vergassing van hernieuwbare koolstof en/of lokale agri-reststromen . Vanuit vergassing ontstaat Syngas welke de basis kan vormen voor producten uit de chemische industrie. Door middel van nageschakelde techniek kan het syngas ook worden omgezet voor producten voor de scheepvaart en utiliteit zoals methanol, waterstof en groengas.

Onze visie

Een groeiende wereldbevolking, industriële groei en consumptiedrang hebben een enorme druk gelegd op de beschikbaarheid van fossiele grondstoffen. Tegelijkertijd worden wereldwijd enorme hoeveelheden afval geproduceerd, gedumpt of gestort. Onze planeet warmt op en het klimaat verandert, met alle gevolgen van dien.

Wij zijn een klimaattechnologiebedrijf dat koolstof en gas terugwint uit organisch afval. Met onze  technologieën helpen we industrieën over de hele wereld om fossiel vrij en circulair te produceren.

Zo veranderen we onze industrie van het grootste probleem voor het klimaat naar de grootste oplossing voor het klimaat.

Onze missie

Perpetual Next zet zich in om 1 gigaton CO₂ uit de atmosfeer te verwijderen vóór 2050. De nadruk van de technologie en toepassing ligt op vermijding van fossiele gas & koolstof en carbon removal: het onttrekken van CO₂ uit de atmosfeer en het opslaan van koolstof in producten die anders in de atmosfeer zou belanden. Zo helpen we in onze gezamenlijke reis naar een CO₂-neutraal 2050.

If we take care of nature, nature will take care of us.

Sir David Attenborough - Bioloog en televisiemaker

Ons team

Momenteel werken er meer dan 135 mensen bij Perpetual Next in vijf verschillende landen. De operationele sites bevinden zich in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België en Estland. Het kantoor is gevestigd in Amsterdam.

Erik Huis

Erik Huis

Chairman of the board

Medeoprichter en bestuursvoorzitter van Perpetual Next. Uitgebreid trackrecord in grootschalige petrochemische conversie-industrieën in CCO- en CEO-posities met P/L-verantwoordelijkheid. Internationale werkervaring bij Shell participations en General Electric, en als ondernemer in de sector sinds 1996. MBA op de Temple University, USA.

Rene Buwalda

Rene Buwalda

CEO Bio-Conversions & Developments

BSc in werktuigbouwkunde. Ontwikkelde, ontwierp en beheerde meer dan 100 complexe productiefaciliteiten over de hele wereld gedurende een periode van meer dan 25 jaar. Eerdere werkervaring bij Eneco (nutsbedrijven) en ABB (energieopwekking) met specialisatie in biomassacentrales.

Rob Melk

Rob Melk

CEO Biocarbon

BCom., MBA Nyenrode (NL) en Simon Business School (US), aangevuld met Nima-C en Vlerick Executive Education. Meer dan 30 jaar internationale ervaring in o.a. marketing, business development, sales, herstructurering en M&A bij zowel MKB als beursgenoteerde bedrijven. Laatste werkervaring in VP-posities bij Aliaxis (BE) en CEO-rol bij een durfkapitaal fonds (NL).

Dennis van Alphen

Dennis van Alphen

CFO a.i.

Register Accountant en MSc in Accounting and Control. Jarenlange ervaring als accountant bij KPMG en in start en scale-ups, al dan niet beheerd door Private Equity. Bij deze bedrijven de volgende ervaringen opgedaan: turn-arounds, financieringstrajecten, verkooptrajecten (managing VDD and DD), carve-outs en begeleiding van een beursgang aan Euronext.

Jurre Hijman

Jurre Hijman

CCO Bio-Conversions

Ondernemer en ervaren Senior Executive binnen toonaangevende commodity bedrijven. Track record in strategie, innovatie, supply chain, trading & risicomanagement.

Martijn Dekker

Martijn Dekker

CTO Biocarbon

Doctoraat in de natuurkunde. Philips Onderzoek: Displays, grootschalige simulaties, EUV Lithografie, Blu-Ray, herschrijfbare disk. Technisch Management: LG, Philips Displays, Philips Lifestyle. Start-ups en opschaling: LED-start-ups Lemnis, Carus en Seaborough. Uitvinder met vele patenten op zijn naam en auteur van wetenschappelijke publicaties en congresbijdragen.

Hidde Draper

Hidde Draper

CCO Biocarbon

Master of Science (MSc), Offshore & Dredging Engineering. 10 jaar internationale ervaring bij ExxonMobil en Perpetual Next. Bij Perpetual Next wereldwijd verantwoordelijk voor business development en bij Exxonmobil in verschillende functies van engineering tot supply chain optimalisatie.