Over ons

Perpetual Next

Perpetual Next waardeert organische reststromen op tot zo hoogwaardig mogelijke duurzame grond- en brandstoffen, halffabricaten en producten. Van voedselresten naar biogas. Van papierslib naar duurzame warmte. Van snoeiafval naar hoogwaardige koolstof. Wij werken uitsluitend met laagwaardige, regionale, organische reststromen om de impact op het milieu te minimaliseren.

Dit is een kans om rendement uit organische reststromen te halen en om verspilling en vervuiling tegen te gaan. En tegelijkertijd vermindert zo de vraag naar en afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. De toekomst is nu. De toekomst is Perpetual.

Ons team

Martijn van Rheenen

CEO

Voordat Martijn van Rheenen CEO werd van Perpetual Next was hij CEO van het door hem opgerichte Momentum Capital. Momentum richtte diverse internationale bedrijven op, onder meer in energie en infrastructuur, die nu een gezamenlijke waarde vertegenwoordigen van circa 475 miljoen euro. In 2012 initieerde Martijn de eerste investeringen in het opwaarderen van organische reststromen. Onder zijn leiding werden in deze sector bedrijven gestart met inmiddels tien productiefaciliteiten in Europa. Deze activiteiten zijn in 2019 en 2020 samengevoegd in Perpetual Next.

Erik Huis

Voorzitter Raad van Bestuur

Erik Huis heeft ruim 25 jaar internationale ervaring (VS, EU, Rusland, Midden-Oosten en Azië) als ondernemer in de fossiele energiesector (o.a. General Electric en Shell) met een focus op industrie & technologie. In 2012 bundelde hij de krachten met Momentum Capital om een duurzame energieportefeuille op te bouwen, de kiem van het huidige Perpetual Next. Erik heeft onder meer een MBA van Fox School of Business, Temple University, Philadelphia, VS.

Rene Buwalda

COO

Rene begon zijn carrière 25 jaar geleden in de stroomopwekkingssector. Hij werkte op senior posities in ontwikkelings-, engineering- en productiefaciliteiten en later als senior projectmanager en projectdirecteur in verschillende complexe internationale energieprojecten. Rene is een natuurlijke leider in multidisciplinaire teams en hij gebruikt zijn strategisch denken om met partners succesvolle en ambitieuze projecten te realiseren.

Albert Fischer

Sr. Adviseur Bestuur

Albert Fischer heeft een passie voor het bevorderen van duurzaamheid door het bouwen van jonge en innovatieve bedrijven. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in venture capital en management in Nederland, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. In de loop van zijn carrière heeft hij geïnvesteerd in 22 bedrijven die zich richten op duurzaamheid en schone energie. Albert is gepromoveerd in de natuurkunde aan de Universiteit van Leiden en volgde executive opleidingen aan het Amsterdam Institute of Finance en IMD Lausanne.

Eija-Riitta Korhola

Sr. Adviseur Bestuur

Dr. Eija-Riitta Korhola (ex-EU parlementariër) heeft meer dan 15 jaar ervaring in Europese wetgeving in energie, klimaat, milieu en de interne markt. Ze werkte als visiting senior fellow bij Tsinghua-Brookings (Beijing), als afgevaardigde van het raadgevend comité voor industriële verandering in het Europees Economisch en Sociaal Comité en is lid van de stuurgroep van het Japanse klimaatinitiatief Innovation for Cool Earth Forum.

Maarten Gnoth

CCO

Maarten (MSc) is een gedreven manager met 20 jaar internationale staat van dienst. Maarten is ervaren in M&A, financiën en joint venture ontwikkeling in de velden internationale bedrijfsontwikkeling, duurzaamheid en consultancy in hernieuwbare energie. Tevens expert in: organische afvalstromen naar energie, bio supply chain management, organisch afval (hout en agri-residuen) pelletisatie en in milieu- en sociale verantwoordelijkheid binnen de energiesector.

Dennis Krispijn

CFO

Dennis (MSc) is een allround CFO met een technische achtergrond en 18 jaar internationale ervaring bij technologiegedreven bedrijven binnen de energiesector. Hij werkte hiervoor bij Yokogawa Electric en werkte 15 jaar in verschillende functies bij Exxon-Mobil en Shell.
Dennis heeft een brede financiële ervaring, een hands-on mentaliteit en ruime ervaring in het coachen van teams.

Martijn Dekker

CTO

Martijn begeleidt de maturity phase van de unieke technologie voor torrefactie van organisch afval. Martijn is gepromoveerd in de theoretische natuurkunde. Na een reeks technische management- en CEO-functies in de lighting industrie, is hij enthousiast om samen met het Perpetual-team bij te dragen aan de overgang naar duurzame energie door deze gepatenteerde technologie voor de productie van biokolen uit organisch afval op industriële schaal toe te passen.

Marcel Verhoeven

Chief of Staff

Marcel is verantwoordelijk voor de interne zaken en staat aan het hoofd van de Executive Committee. Hij zal alle administratieve, financiële en operationele activiteiten plannen en leiden namens de CEO. Marcel heeft gewerkt in verschillende Sr. Management en Executive rollen, waar hij met succes organisaties van de grond af aan heeft opgebouwd en bestaande organisaties heeft getransformeerd om te voldoen aan nieuwe zakelijke behoeften.

Joost Oostveen

Corporate Communications

Joost (MSc) heeft meer dan 25 jaar ervaring in het ontwikkelen en implementeren van marketing- en salesstrategieën in de financiële dienstverlening en bij nutsbedrijven. Zo heeft hij een strategie gerealiseerd voor een groot Nederlands energiebedrijf om de Duitse markt te betreden. Hij werkte rechtstreeks voor de board van een van de grootste verzekeringsmaatschappijen ter wereld. Vanaf 2008 ging Joost aan de slag bij Momentum Capital. Nu is hij verantwoordelijk voor Corporate Communications bij Perpetual Next.

Ramón Boekhoff

Corporate Finance

Unieke kansen benutten die een echte bijdrage leveren aan onze samenleving, dat is Ramón zijn werkmotief. Hij begon zijn loopbaan in investeren en beleggen op de Amsterdamse beursvloer in 1987. Hij groeide verder via vermogensbeheer naar Capital Markets bij Momentum Capital. Thans is hij verantwoordelijk voor Corporate Finance bij Perpetual Next en vervult hij een spilfunctie in het behalen van succes voor investeerders.

Martijn van Kleef

Corporate Finance

Martijn van Kleef heeft een brede achtergrond en meer dan 15 jaar ervaring in bankieren en vermogensbeheer. Hij combineert zijn analytische vaardigheden met zijn opgedane kennis van investeren en beleggen. Dit resulteert in een positieve kritische houding, altijd op zoek naar kansen en het gemeenschappelijk belang. Martijn (MSc) studeerde bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam en volgde diverse investeringsprogramma's.

Meity van der Stokker – Heesbeen

Directie Assistente

Door de jaren heen heeft Meity zich kunnen ontwikkelen in verschillende branches en functies. Ze heeft brede kennis en ervaring opgedaan en kan daardoor op verschillende niveaus meedenken in de organisatie. Ze staat graag in contact met mensen en haalt voldoening uit het goed regelen van zaken, heldere communicatie en het werken aan verbetering en efficiëntie.