perpetual next beursgang

Perpetual Next deelnemer in de XPRIZE Carbon Removal competitie

13 april 2022

Perpetual Next kondigt met trots aan dat het een gekwalificeerde deelnemer is aan de XPRIZE Carbon Removal competitie ter waarde van 100 miljoen dollar. We zijn verheugd dat we een van de 1.133 teams zijn die voor de wedstrijd zijn geregistreerd.

AGRARIËRS SLAAN HANDEN INEEN MET HET PERPETUAL NEXT XPRIZE-TEAM VOOR WERELDWIJDE VERWIJDERING VAN KOOLSTOF UIT DE ATMOSFEER

Perpetual Next biedt een oplossing voor koolstofverwijdering uit de atmosfeer waarbij de agrariërs van de wereld worden betrokken. Elk jaar produceert de wereld gigatonnen aan emissies uit bosbouw en voedselproductie. Het grootste deel van de organische reststromen die daaruit ontstaan, komt in de atmosfeer terecht, wordt vaak verbrand of op stortplaatsen gedumpt.

Team Perpetual Next draagt bij aan de XPRIZE met technologie die de koolstof uit organische reststromen stabiliseert en opslaat in waardevolle producten, bijvoorbeeld in de vorm van biochar. De biochar kan worden gebruikt om de bodem te verbeteren en slaat de koolstof in de bodem op. De Perpetual Next oplossing kan wereldwijd worden opgeschaald en biedt de landbouwsector een kans om hun organische afvalstromen om te zetten in hun Carbon Removal legacy.