Perpetual Next Conversions en Neo Energy Group investeren samen in centrales die afval omzetten in biogas

31 januari 2024

Perpetual Next en Neo Energy Group investeren samen in centrales die afval omzetten in biogas

Perpetual Next Conversions en Neo Energy Group, twee toonaangevende bedrijven in de duurzame energiesector, hebben een joint venture opgericht voor het bouwen van een netwerk van biogasinstallaties in Polen. Met hun uitgebreide ervaring en projectportfolio's, gaan zij samen innovatieve oplossingen voor hernieuwbare energie introduceren In Polen.

Neo Energy Group: Innovatieve projecten voor een duurzame toekomst

Met meer dan 18 jaar ervaring in de energiesector staat Neo Energy Group bekend om zijn succes in wind- en fotovoltaïsche projecten. Na een groot aantal succesvolle ontwikkelingen, zoals windparken in Marszewo en Tolkowiec en grote fotovoltaïsche projecten zoals Przykona (200 MW), ontwikkelt het bedrijf momenteel projecten met een totale capaciteit van meer dan 1.000 MW. Daar hoort onder meer een aantal grootschalige fotovoltaïsche parken en windprojecten bij. Neo Bio Energy, onderdeel van de groep, is de grootste producent van groene energie uit biogas afkomstig van stortplaatsen in Polen, met 30 energiecentrales die een gecombineerd geïnstalleerd vermogen van 17 MW hebben.

Samenwerken met Perpetual Next is voor ons een belangrijke stap in een nieuwe richting. Biogasinstallaties bieden Polen een enorme kans om een duurzamere afvaleconomie te creëren, milieuvriendelijke energie en brandstof van de toekomst te produceren. Volgens schattingen van het Poolse Ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling (MRiRW), uitsluitend gebaseerd op agrarische hulpbronnen, is het mogelijk om jaarlijks ruim 7,8 miljard m3 biogas (2 GW) te winnen.

Biogasinstallaties zijn een natuurlijke vooruitgang en een verrijking van ons portfolio. De ervaring die we hebben opgedaan met de productie van elektriciteit en warmte uit biogas op stortplaatsen is een belangrijke troef. Gecombineerd met de expertise van Perpetual Next op het gebied van de productie van biogas uit organisch afval, stelt ons dit in staat om snel geavanceerde projecten te implementeren. We hebben ambitieuze plannen voor de ontwikkeling moderne industriële biogasinstallaties die een revolutie teweeg zullen brengen in de Poolse markt voor hernieuwbare energie”, aldus Piotr Beaupré, Neo Energy Group.

Perpetual Next: uitbreiden naar de Poolse markt

In 2023 besloot Perpetual Next uit te breiden naar de Poolse markt en heeft recent ook al een samenwerking aangekondigd met de gemeente Prazmow in Polen om organische reststromen om te zetten naar biogas. Daarnaast kondigde Perpetual Next de afgelopen weken de opening aan van een kantoor in de VS en de toetreding tot de Kroatische markt.

"Het aangaan van een samenwerking met Neo Energy Group is een kans om onze moderne oplossingen voor de productie van biogas op de Poolse markt te introduceren. Polen verandert zijn benadering van recycling en onze aanwezigheid op de markt zal de snelle introductie van de nieuwste en meest efficiënte technologieën vergemakkelijken” aldus Rene Buwalda, CEO van Perpetual Next Conversions.

Gedeelde doelen en toekomstperspectieven

Vertegenwoordigers van beide bedrijven benadrukken dat de samenwerking tot doel heeft een netwerk van moderne en zeer efficiënte biogasinstallaties op te zetten. Als voorlopers op hun respectievelijke terreinen zijn ze ervan overtuigd dat hun gecombineerde ervaring en beschikbare middelen de energietransformatie in Polen zullen versnellen. Volgens schattingen van het Poolse Ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling (MRiRW), uitsluitend gebaseerd op agrarische hulpbronnen, is het mogelijk om jaarlijks ruim 7,8 miljard m3 biogas (2 GW) te winnen. Rekening houdend met de hulpbronnen uit de landbouw- en voedselverwerking zou dit potentieel zelfs twee keer zo hoog kunnen zijn, en momenteel wordt het slechts in beperkte mate benut. Biogasinstallaties helpen problemen op het gebied van het beheer van organisch afval aan te pakken, door biogas te produceren door middel van fermentatie, dat vervolgens wordt omgezet in warmte, elektriciteit of biobrandstoffen, waaronder biomethaan. Het afval zelf wordt omgezet in een natuurlijke, milieuvriendelijke meststof die regelmatig in de landbouw wordt gebruikt.