Perpetual Next heeft overname OMR Moerdijk afgerond

5 april 2022

Op weg naar een circulaire economie in 2050 zorgt Perpetual Next ervoor dat organisch materiaal nooit meer afval wordt. We hebben onze portfolio van conversietechnologieën uitgebreid met OMR (Organic Material Recycling) Moerdijk, een recycle installatie, waarmee we voedselafval (zoals producten over de houdbaarheidsdatum en keukenafval) kunnen opwaarderen naar biogas en grondstoffen.
 
De installatie is vanaf 2000 in stappen opgebouwd en voortdurend vernieuwd en heeft een robuuste groep van leveranciers en afnemers. Met deze aankoop heeft Perpetual Next een winstgevende onderneming aan haar portfolio toegevoegd en draagt het direct bij aan het financiële resultaat.
 
Groen gas
OMR Moerdijk zal als onderdeel van de Perpetual Next groep verder ontwikkelen en synergetische en operationele voordelen behalen. De doelstelling is om in de nabije toekomst biogas op te waarderen naar groen gas om fossiel aardgas te vervangen, naast het opwaarderen van organische rest- en/of afvalstromen.
 
Klimaatneutraal Europa
Rene Buwalda, bestuurslid van Perpetual Next: “Met deze nieuwe acquisitie vergroten we onze diversiteit aan technologieën en versnellen we onze leercurve om zo laagwaardig mogelijke organische reststromen een zo hoogwaardig mogelijke toepassing te geven. Zo dragen we bij aan gezamenlijke doelstellingen voor een klimaatneutraal Europa.”
 
Passende visies
De verkopende partij is BNM Holding, onder leiding van Henry van Benten, die OMR Moerdijk zelfstandig heeft opgebouwd.  “Van de groep van geïnteresseerde kopers is Perpetual Next door mij gekozen omdat het bedrijf het dichtst bij mijn visie staat en deze doorzet. Ik ben ervan overtuigd dat hiermee de continuïteit voor de klanten en relaties van OMR Moerdijk is gewaarborgd,” aldus Van Benten, die als adviseur bij de onderneming betrokken zal blijven.
 
The future is now. The future is Perpetual.