perpetual next beursgang

Perpetual Next in XPRIZE Top 60

Top 60 XPRIZE Carbon Removal

We zijn verheugd en vereerd dat we uit 1.133 geregistreerde teams zijn gekwalificeerd als een van de Top 60 inzendingen van de XPRIZE Carbon Removal, gefinancierd door Elon Musk en de Musk Foundation.  

Deze wedstrijd is gericht op het aanpakken van de grootste bedreiging voor de mensheid: het bestrijden van de klimaatverandering en het opnieuw in balans brengen van de koolstofcyclus van de aarde. Oplossingen voor carbon removal zijn misschien wel een van de grootste uitdagingen in de moderne geschiedenis. 

Onze oplossing is geselecteerd op basis van wetenschappelijke validiteit en potentie voor het bereiken van een volledig operationele carbon removal oplossing die schaalbaar is tot megatonnen en zelfs gigatonnen CO₂.

xprize

Onze aanpak: CO₂ terug in de grond met Perpetual Biochar

Onze technologie haalt CO₂ rechtstreeks uit de atmosfeer en legt het vast op duurzame wijze die massaal kan worden opgeschaald. Dit doen we door hernieuwbare koolstof van hoge kwaliteit te maken uit het laagste organische afval. Wij waarderen die laagwaardige organische reststromen, die koolstofatomen bevatten, op tot hernieuwbare koolstof in de vorm van biochar.
 
Vermengd met grond verbetert biochar de vruchtbaarheid van de bodem en verhoogt het de productiviteit van de landbouw. Dit leidt tot een lager gebruik van meststoffen en hogere opbrengsten. Biochar kan onder meer ook gebruikt worden als vulmateriaal in beton, waardoor koolstofnegatief beton ontstaat, of als vast vulmateriaal in verlaten mijnschachten.​

Leer meer over onze carbon removal oplossing

Our belief. We would love the world to change forever the way raw materials are used, produced, consumed and wasted. Organic material should never become waste again!

Niels Wage, CEO Perpetual Next

Waarom we meedoen aan de XPRIZE Carbon Removal?

Perpetual Next heeft de ambitie om vóór 2050 1 gigaton CO₂ uit de atmosfeer te verwijderen. Meedoen aan de XPRIZE Carbon Removal is een fantastische kans om onze schaalbare oplossingen voor carbon removal aan de wereld voor te stellen. Het gaat niet alleen om winnen. Het echte doel in deze wedstrijd is om gezamenlijk te inspireren en betekenisvolle impact te creëren. Teruggeven aan onze aarde en bouwen aan de roadmap naar 'carbon negativity', niet alleen 'carbon neutrality'.

Waarom is onze oplossing onderscheidend?

Bewezen technologie

Unieke High Temperature Torrefaction technologie

Perpetual Next heeft een unieke HTT-technologie (High Temperature Torrefaction) ontwikkeld waarmee duurzame, hernieuwbare biochar op industriële schaal kan worden geproduceerd.

Sterk team

Met een track record in internationale climate tech

Momenteel werken er meer dan 100 mensen bij Perpetual Next in vijf verschillende landen. Bij ons vind je hardwerkende, gedreven collega's die dingen durven te zien die er nog niet zijn. 

Wij democratiseren carbon removal

We realiseren samen onze carbon removal legacy

We zullen carbon removal met lokale inzet realiseren door kleinere mobiele eenheden te gebruiken die lokale boeren in staat stellen hun eigen agro-residuen te gebruiken. Elke boer en bosbouwer ter wereld kan zijn eigen carbon removal legacy creëren met onze biochar.

Geen afval meer

Organisch materiaal is niet langer afval, maar een waardevolle grondstof

Wij zorgen ervoor dat er geen organisch afval wordt verspild, door alle organische reststromen een hoogwaardige bestemming te geven - dat maakt deel uit van de oneindige missie van Perpetual Next.

Geen energie nodig

Onze zelfvoorzienende technologie

Onze High Temperature Torrefaction technologie is energie-efficiënt en thermisch zelfvoorzienend.

What inspired Perpetual Next to join the XPRIZE Competition?

Which type of solution pathways is Perpetual Next using for carbon removal?

What is Perpetual Next's Carbon Removal approach?

Why Perpetual Next's Carbon Removal approach is succesful

What the world should know about our Perpetual Next team