Perpetual Next op Hydrogen & Carbon Capture Technology Expo in Bremen

22 oktober 2021

Perpetual Next heeft 19 en 20 oktober met een stand gestaan op de Hydrogen & Carbon Capture Technology Expo in Bremen om zijn
duurzame koolstof  te promoten. Perpetual Next maakt deze koolstof met zijn gepatenteerde torrefactietechnonolgie en is de enige ter wereld die dit op industriële schaal kan produceren.

Parijs Akkoord (b)lijkt ver weg
Het staat in schril contrast met het bericht waar de NOS woensdag mee opende: "Klimaatakkoord Parijs niet nageleefd, olie- en gaswinning blijft juist toenemen". Dit naar aanleiding van het rapport ‘The Production Gap’ van VN-milieuagentschap UNEP (UN Environment Programme) waaruit blijkt dat ondanks internationale afspraken veel landen nog steeds plannen maken om in 2030 meer dan het dubbele van de hoeveelheid fossiele energie te produceren dan is afgesproken in het Parijs Akkoord.

Hoogwaardige en duurzame koolstof
Perpetual Next biedt een alternatief voor fossiele grondstoffen en is daarom naar de expo in Bremen afgereisd (waar ruim 2000 vakgenoten bijeenkomen) om haar duurzame koolstof onder de aandacht te brengen. Het bedrijf kan op dit moment als enige ter wereld op industriële schaal van biogene reststromen hoogwaardige koolstof maken via torrefactie. Hiermee wordt onder meer staalgigant ArcelorMittal in staat gesteld groen staal te produceren. Perpetual Next wil bedrijven bedienen die afhankelijk zijn van koolstofatomen en stelt haar hoogwaardige product niet ter beschikking voor energiedoeleinden. 
 
Meer weten over de torrefactietechnologie van Perpetual Next? Neem dan een kijkje op onze website.
 
Of luister naar het interview met CTO Martijn Dekker in de podcast van Studio Energie.