Nieuws

Joint venture tussen Perpetual Next en Gasunie: nieuwe fabriek voor groen gas in Delfzijl

10 februari 2022

• Partnership waarin Perpetual Next de productie verzorgt van syngas, groengas
• Gasunie verzorgt distributie – lokaal en via landelijk netwerk
• Op basis van torrefactie van organische rest- en afvalstromen, geen fossiele bronnen
• Te bouwen fabriek in chemiecluster Delfzijl – in 2024 in bedrijf

Martijn Dekker, CTO Perpetual Next, te gast bij BNR Duurzaam

9 februari 2022

niels wage perpetual next

Persbericht: Nieuwe topman Perpetual Next zet vol in op ‘Carbon Removal’

27 januari 2022

Niels Wage neemt als CEO de leiding over van climatetech bedrijf Perpetual Next, als opvolger van mede-oprichter Martijn van Rheenen.

perpetual next beursgang

In het FD: Producent van groene koolstof zint op beursgang in Amsterdam

27 januari 2022

Op 23 januari 2022 verscheen in het FD een artikel over de voorgenomen beursgang in 2025.

Vergister Trinity (VK) levert eind november eerste groene gas

19 november 2021

De vergister die Perpetual Next (85%-belang) heeft gerealiseerd in Ellesmere Port, West-Engeland, is bijna operationeel. Het zogeheten Trinity-project zit in de commissioning-fase en zal eind november het eerste groene gas gaan leveren.

Overeenkomst Perpetual Next met OMR Moerdijk

19 november 2021

Perpetual Next heeft 17 november een overeenkomst gesloten met BNM Holding bv voor de overname van OMR Moerdijk. Medio december zal de juridische overdracht van de aandelen plaatsvinden.

CTO Perpetual Next, Martijn Dekker, bij BNR-radio

2 november 2021

Martijn Dekker, CTO van Perpetual Next, was afgelopen maandag te gast in het radioprogramma BNR Duurzaam. Voor één dag was hij de sidekick van presentator Harm Edens en vertelde over torrefactie en de-fossilisatie en de rol die Perpetual Next daarin speelt.

Perpetual Next op Hydrogen & Carbon Capture Technology Expo in Bremen

22 oktober 2021

Perpetual Next heeft 19 en 20 oktober met een stand gestaan op de Hydrogen & Carbon Capture Technology Expo in Bremen om zijn
duurzame koolstof  te promoten. Perpetual Next maakt deze koolstof met zijn gepatenteerde torrefactietechnonolgie en is de enige ter wereld die dit op industriële schaal kan produceren.

Podcastinterview met Martijn Dekker over de torrefactie technologie van Perpetual Next

6 oktober 2021

Martijn Dekker, CTO van Perpetual Next, vertelt in de podcast Studio Energie over torrefactie. Met deze gepatenteerde technologie maakt Perpetual Next hernieuwbare koolstof van afval en biogene reststromen, waarmee onder meer staalbedrijf ArcelorMittal groen staal kan maken.

Persbericht: Perpetual Next integreert TorrCoal en vormt de grootste mondiale speler in duurzame technologie om fossiele kolen te vervangen

15 september 2021

Amsterdam, Dilsen-Stokkem, 15 September 2021 – Perpetual Next, wereldleider op het gebied van de zogenoemde torrefactie-technologie en producent van biokoolstof, en torrefactie-technologiespecialist TorrCoal bundelen vanaf vandaag hun krachten. De integratie van TorrCoal binnen Perpetual Next zal de technologische oplossingen uitbreiden die de wereldwijde chemische, staal- en cementindustrie nodig hebben om hun afhankelijkheid van fossiele koolstof voor hun productie te verminderen. De hoogwaardige koolstof zal gebruikt worden voor chemische en productieprocessen en absoluut niet voor het bijstoken in kolengestookte elektriciteitscentrales.

Interview Perpetual Next in Het Parool, AD en 7 regionale dagbladen

25 augustus 2021

Baltania produceert succesvol de eerste batch Perpetual Carbon

20 mei 2021

Baltania heeft vandaag een nieuwe mijlpaal bereikt. De High Temperature Torrefaction line in de nieuwe fabriek in Estland heeft met succes de eerste batch Perpetual Carbon geproduceerd. De reactor heeft deze eerste test zonder problemen doorstaan.