Nieuws

Baltania produceert succesvol de eerste batch Perpetual Carbon

20 mei 2021

Baltania heeft vandaag een nieuwe mijlpaal bereikt. De High Temperature Torrefaction line in de nieuwe fabriek in Estland heeft met succes de eerste batch Perpetual Carbon geproduceerd. De reactor heeft deze eerste test zonder problemen doorstaan.

Droogcentrale Primco Duiven gaat warm water leveren voor duurzame onkruidbestrijding

18 maart 2021

Droogcentrale Primco Duiven en The Green Solution hebben een warmteleveringsovereenkomst getekend. Met het hete water dat Primco produceert, bevoorraadt The Green Solution onder meer onkruidbestrijders. Onkruid bestrijden met heet water is verreweg de meest milieuvriendelijke en effectieve oplossing van dit moment.

Perpetual Next is eigenaar geworden van Engelse biogascentrale

14 januari 2021

Perpetual Next is eigenaar geworden van Trinity. Deze nieuwe centrale in het West-Engelse Ellesmere Port gaat laagwaardige, organische reststromen vanuit de agrarische sector omzetten naar biogas om dat vervolgens op te waarderen tot groen gas.  

Primco Lelystad levert duurzaam warm water aan onkruidbestrijders

30 november 2020

Primco Lelystad levert duurzaam warm water aan onkruidbestrijders
De warmtecentrale Primco Lelystad en het bedrijf The Green Solution hebben een warmteleveringsovereenkomst getekend. Met het hete water dat Primco produceert, bevoorraadt The Green Solution onder meer duurzame onkruidbestrijders.

Grote stappen gezet met bouw Baltania

17 juli 2020

Ondanks gesloten grenzen gaat de bouw van de torrefactiefabriek Baltania in Estland ook in coronatijd door. Het reactor- en pellitizergebouw zijn voorzien van een dak en de vloer in de productiehal is gestort.

Primco start duurzame drooglijn voor veevoer in Duiven

20 januari 2020

Primco heeft in december de bio-energiecentrale in het Gelderse Duiven overgenomen in een joint venture met drie aandeelhouders. De centrale (15MW) heeft als hoofddoel het drogen van aardappel- en wortelstoomschillen en andere reststromen uit de voedingsmiddelenindustrie. In de joint venture is Primco voor 75% eigenaar. De centrale zal in juli dit jaar operationeel zijn.