Perpetual Next - location Dilsen

Dilsen-Stokkem

De wereld schoner en duurzamer maken

Dilsen-Stokkem ligt in België. Dicht bij de grens met Nederland en Duitsland. Deze plant begon ooit met een droom. Of beter gezegd: met een rotsvaste overtuiging. Een overtuiging in een technologie die de wereld schoner en duurzamer kan maken: carbonisatie. En zo begon het team deze droom waar te maken.

De fabriek is er. De technologie werkt. In onze fabriek zijn we instaat een breed scala aan laagwaardige houtachtige biomassa gebruiken. Van bosbouwresten tot gebruikt- en behandeld hout. We kunnen met input van verschillende formaten en soorten grondstoffen werken, dus er is een minimaal risico op een tekort aan grondstoffen en kostenstijgingen. We gebruiken alleen laagwaardig hout dat niet meer geschikt is voor het maken van producten.

Onze carbonisatiereactor produceert hoogwaardige biokool (poeder) die fossiele koolstof kan vervangen. Onze gepatenteerde C-Vert-R reactor met roterende trommel doet de magie en werkt met indirecte verhitting. De roterende trommel heeft een optimale warmteoverdracht. Het is een zelfvoorzienend proces, wat betekent dat de gassen die vrijkomen tijdens het proces worden opgevangen en hergebruikt voor het proces. En er is een uitlaatreinigingssysteem om veilige emissies te garanderen.

Onze biokool wordt ingezet ter vervanging van fossiele kolen voor verpakkingsfabrikant VPK.

Het Production Center

De belt dryer