Baltania

Biocarbon op industriële schaal

In Vägari, Estland, is sinds 2020 een biokolencentrale (Baltania) in gebruik op basis van de C-Vertr V-technologie van Perpetual Next. De fabriek is ontworpen voor een productiecapaciteit van 160 kiloton biocoal per jaar.

Meer details over Baltania

Baltania is de eerste fabriek ter wereld die op industriële schaal biokool produceert door cabonisatie. De innovatieve fabriek, gelegen in het centrum van Estland produceerde in mei 2021 de eerste hoogwaardige Perpetual Carbon gebruikmakend van onze gepatenteerde carbonisatietechnologie.

In Baltania gebruiken we hout uit duurzame bosbouw. Dit is hout van lage kwaliteit dat niet kan worden gebruikt voor de productie van producten. Vägari volgt strikte voorschriften om ervoor te zorgen dat laagwaardig afval wordt gebruikt. 

De koolstof kent vele toepassingen: biocoal, gassification, maar ook als grondstof voor biobrandstoffen, farmaceutica en bioplastics. De biocoal heeft vergelijkbare eigenschappen als fossiele steenkool en kan dienen als substituut voor van fossiele afhankelijke productie-industrieën zoals staal, cement, beton en de bouw.

Lees hier ons persbericht met betrekking tot de laatste ontwikkelingen omtrent opschalen in Baltania en de toekomstige productie van biomethanol.