Vacature: Proces operator

17 juli 2023

Wie zoeken wij?

Ben jij een ervaren procesoperator die graag wil werken aan circulaire oplossingen en een schonere industrie?

Onze plant in Dilsen-Stokkem zet zich in voor de niet-fossiele wereld van morgen. Door middel van carbonisatie converteren we laagwaardige reststromen tot biokool, als hernieuwbaar alternatief voor bruin- of steenkool. In Dilsen-Stokkem is door het team jarenlang gewerkt aan het C-Vertr prototype. En nu is de tijd rijp om de wereld te bewijzen wat C-Vertr werkelijk kan betekenen.

Ondertussen ontwikkelt onze plant in Dilsen-Stokkem zich verder als onderdeel van de Perpetual Next groep. De komende tijd staat in het teken van opschalen naar volcontinue rooster. Daarom zijn we nu op zoek naar versterking.

Perpetual Next - Carbonisation technology

Wat ga jij doen?

Je voert werkzaamheden uit volgens de geldende voorschriften. Daarnaast handel je corrigerend bij veiligheidsonderwerpen, Arbo, milieuaspecten en situaties die de productkwaliteit in gevaar brengen. En je meldt dit vervolgens aan de shift leader.

Jouw taken

 • Je verricht alle logistieke werkzaamheden t.a.v. de aanvoer van grondstoffen, de afvoer van afvalstoffen en handling van het eindproduct, volgens de geldende procedures en instructies.
 • Je voert controlerondes uit, neemt monsters en analyseert deze.
  Je bent verantwoordelijk voor het signaleren en melden van onveilige situaties, Arbo- en milieuaspecten en situaties die de productkwaliteit in gevaar brengen.
 • Je speelt een rol bij het uitvoeren van en assisteren bij voorkomende (preventieve) onderhoudswerkzaamheden.
  Je stuurt en bewaakt het proces binnen een dienst bij tijdelijke korte afwezigheid van de shift leader.
 • Je meldt technische problemen en indien nodig los je deze op.
Perpetual Next - location Dilsen

Wat krijg je ervoor terug?

 • De kans om te werken en leren bij een onderneming met een innovatieve technologie op het gebied van energietransitie en het terugdringen van CO2-uitstoot.
 • Uitdagende rol in een enthousiast team.
 • Fulltime functie in een volcontinu rooster.
 • Arbeidsvoorwaarden die optimaal passen bij de rol en je kennis en ervaring.

Wie ben jij?

 • Je hebt een technische opleiding afgerond op A2-niveau (TSO) met enige ervaring met geautomatiseerde productieprocessen.
 • Je hebt meerdere jaren ervaring in de procesindustrie.
  Je bent flexibel en kunt zelfstandig en doelgericht werken.
 • Flexibiliteit is van groot belang, daar het hier nog geen uitgekristalliseerde productietechnologie betreft.
 • Je bent bekend met en hebt ervaring met MS office.
   

Onze bedrijfscultuur

Bij Perpetual Next ontmoet je hardwerkende en gedreven collega’s met een frisse blik. Collega’s die dingen durven te zien die er nog niet zijn. We zijn gedreven, deskundig en met een gezonde dosis optimisme krijgen we het samen voor elkaar. Omdat we kansen zien en continu leren van en met elkaar. We inspireren elkaar door met aandacht te luisteren naar nieuwe ideeën en invalshoeken. Waarin we elkaar uitdagen, met altijd aandacht voor elkaars gezondheid en veiligheid.

Perpetual Next - vacatures

Over onze plant in Dilsen-Stokkem

Dilsen-Stokkem ligt in België. Dicht bij de grens met Nederland en Duitsland. Deze plant begon ooit met een droom. Of beter gezegd: met een rotsvaste overtuiging. Een overtuiging in een technologie die de wereld schoner en duurzamer kan maken: carbonisatie. En zo begon het team deze droom waar te maken.

De fabriek is er. De technologie werkt. In onze fabriek zijn we instaat een breed scala aan laagwaardige houtachtige biomassa gebruiken. Van bosbouwresten tot gebruikt- en behandeld hout. We kunnen met input van verschillende formaten en soorten grondstoffen werken, dus er is een minimaal risico op een tekort aan grondstoffen en kostenstijgingen. We gebruiken alleen laagwaardig hout dat niet meer geschikt is voor het maken van producten.

Onze carbonisatiereactor produceert hoogwaardige biokool (poeder) die fossiele koolstof kan vervangen. Onze gepatenteerde C-Vertr reactor met roterende trommel doet de magie en werkt met indirecte verhitting. De roterende trommel heeft een optimale warmteoverdracht. Het is een zelfvoorzienend proces, wat betekent dat de gassen die vrijkomen tijdens het proces worden opgevangen en hergebruikt voor het proces. En er is een uitlaatreinigingssysteem om veilige emissies te garanderen.

Interesse?

Stuur dan je CV en motivatie naar:
Koen Cardinaels (Plant Manager) - k.cardinaels@perpetualnext.com