Vacature: Shift leader

20 juli 2023

Wie zoeken wij?

Ben jij een ervaren shift leader die graag wil werken aan circulaire oplossingen en een schonere industrie? Of wil je misschien shift leader worden? Wij zijn er in ieder geval van overtuigd, dat we jou een leuke en betekenisvolle baan kunnen bieden, in een inspirerende omgeving.

Onze plant in Dilsen-Stokkem zet zich in voor de niet-fossiele wereld van morgen. Door middel van carbonisatie converteren we laagwaardige reststromen tot biokool, als hernieuwbaar alternatief voor bruin- of steenkool. In Dilsen-Stokkem is door het team jarenlang gewerkt aan het C-Vertr prototype. En nu is de tijd rijp om de wereld te bewijzen wat C-Vertr werkelijk kan betekenen.

Ondertussen ontwikkelt onze plant in Dilsen-Stokkem zich verder als onderdeel van de Perpetual Next groep. De komende tijd staat in het teken van opschalen naar volcontinue rooster. Daarom zijn we nu op zoek naar versterking.

Perpetual Next - Control room Dilsen-Stokkem

Wat ga jij doen? 

De shift leader is verantwoordelijk voor de productieprestaties van zijn/haar bedieningsploeg. In dat kader draag je zorg voor de gewenste output en het beheersen van de kwaliteit, veiligheid, Arbo en het milieu, conform de gegeven standaards.

Jouw taken

 • Operationele bedrijfsvoering conform de werkvoorschriften. Je stuurt en bewaakt de aan jou toevertrouwde proces(sen).
 • Je geeft leiding aan jouw teamleden van jouw bedieningsploeg.
 • Bij afwijkingen en/of problemen in het proces voer je een probleemanalyse uit en stuurt de processen bij of schakelt de plant manager in.
 • Het (laten) uitvoeren van de noodzakelijke proces-, grondstof- en productcontroles, zodat de productieprocessen beheerst verlopen (volgens afgesproken lijninstellingen, procedures en instructies).
 • Je voert de registratie en rapportage aan de plant manager uit, inzake de gerealiseerde output, kwaliteit, geconstateerde afwijkingen/incidenten en niet gewenste situaties t.a.v. veiligheid, Arbo en milieu.
 • Je bent verantwoordelijk voor het bijhouden van het bedrijfsdagboek waarin bovenvermelde zaken vastgelegd worden.
 • Je draagt op een omvattende wijze je werkzaamheden over aan je collega shift leader van de opvolgende ploeg.
 • Je doet voorstellen aan de plant manager ter optimalisatie van het productieproces en productie-omstandigheden.
 • Je stelt veiligheidsverbeteringen voor en bespreekt deze met de plantmanager en/of QHSE manager.
Perpetual Next - Carbonisation technology advantages

Wat krijg je ervoor terug?

 • Werken bij een onderneming met een innovatieve technologie op het gebied van energietransitie en het terugdringen van CO2-uitstoot.
 • Uitdagende rol in een enthousiast team.
 • Fulltime functie in een volcontinu rooster.
 • Arbeidsvoorwaarden die optimaal passen bij de rol en je kennis en ervaring.

Wie ben jij?

 • Bij voorkeur VCA VOL gecertificeerd.
 • Je bent thuis in meet- en regeltechnieken.
 • Flexibel, zelfstandig en resultaatgericht kunnen werken en daarbij verantwoordelijkheid kunnen dragen.
 • Flexibiliteit is van groot belang, daar het hier nog geen uitgekristalliseerde productietechnologie betreft.
 • In staat zijn om mensen aan te sturen, waarbij het kunnen samenwerken een belangrijk aspect is.
 • Beschikken over een goed analytisch vermogen en eenduidig en to the point kunnen rapporteren aan de opkomende ploeg en de plant manager.
 • Je bent bekend met en hebt ervaring met MS office. 

Onze bedrijfscultuur

Bij Perpetual Next ontmoet je hardwerkende en gedreven collega’s met een frisse blik. Collega’s die dingen durven te zien die er nog niet zijn. We zijn gedreven, deskundig en met een gezonde dosis optimisme krijgen we het samen voor elkaar. Omdat we kansen zien en continu leren van en met elkaar. We inspireren elkaar door met aandacht te luisteren naar nieuwe ideeën en invalshoeken. Waarin we elkaar uitdagen, met altijd aandacht voor elkaars gezondheid en veiligheid.

Perpetual Next - vacatures

Over onze plant in Dilsen-Stokkem

Dilsen-Stokkem ligt in België. Dicht bij de grens met Nederland en Duitsland. Deze plant begon ooit met een droom. Of beter gezegd: met een rotsvaste overtuiging. Een overtuiging in een technologie die de wereld schoner en duurzamer kan maken: carbonisatie. En zo begon het team deze droom waar te maken.

De fabriek is er. De technologie werkt. In onze fabriek zijn we instaat een breed scala aan laagwaardige houtachtige biomassa gebruiken. Van bosbouwresten tot gebruikt- en behandeld hout. We kunnen met input van verschillende formaten en soorten grondstoffen werken, dus er is een minimaal risico op een tekort aan grondstoffen en kostenstijgingen. We gebruiken alleen laagwaardig hout dat niet meer geschikt is voor het maken van producten.

Onze carbonisatiereactor produceert hoogwaardige biokool (poeder) die fossiele koolstof kan vervangen. Onze gepatenteerde C-Vertr reactor met roterende trommel doet de magie en werkt met indirecte verhitting. De roterende trommel heeft een optimale warmteoverdracht. Het is een zelfvoorzienend proces, wat betekent dat de gassen die vrijkomen tijdens het proces worden opgevangen en hergebruikt voor het proces. En er is een uitlaatreinigingssysteem om veilige emissies te garanderen.

Interesse?

Stuur dan je CV en motivatie naar:
Koen Cardinaels (Plant Manager) - k.cardinaels@perpetualnext.com